COM ELABORAR UN PASTÍS DE XOCOLATA
Amb aquest exemple volem demostrar que les matemàtiques es troven a la nostra vida cotidiana.
Per preparar un simple pastís de xocolata per un esdeveniment familiar hem de seguir, pas a pas, la recepta amb els ingredients amb pes específic perque resulti bé i bo.
Ingredients per a 6 racions del Pastís de xocolata:
· 125 Grams de Mantega
· 150 Grams de Sucre
· 3 Unitats d’Ous
· 100 Grams de Farina de força
· 30 Grams de Cacao en pols
· 6 Grams de Llevadura
· 25 Grams de Maicena
· 75 Grams de Llavors de xocolata
· 1 Pessic de sal
·
Instruccions | 1 hora 30 minuts
1- Per començar amb la preparació del nostre pastís de xocolata primer haurem de batre la mantega fins obtener una crema suau. Ha d’estar a temperatura ambient.
2- Afegim el sucre i seguim batint. Després els ous, un a un.
3-A continuació s’afageigen els ingredients secs tamisats perque no es facin grumolls: el cacao en pols, la farina, la maicena, la llevadura i la sal.
4-Batim fins aconseguir una massa uniforme i homogènia, però just abans d’acabar d’integrar la farina per complert, afagim les llavors de xocolata, aixó ho fem amb la intenció de que els trossos quedin repartits per tot el pastís i no es quedin al fons.
5- quan estigui la massa llesta, es el momentode ficar-ho al forn, previament calent, a 180ºC durant 45 minuts.
6-Per cubrir el pastís amb la crema pots ajudar-te d’una espátula i deixar el pastís de xocolata llis o afegir alguna decoració al teu gust.
Como pots veure, fer un pastís de xocolata pot ser molt sencill, només necessites tenir totes les mesures correctes i una mica d’imaginació.
ELENA GONZÁLEZ
Revisar el format! No queda gaire clar!
ResponderEliminar