martes, 15 de noviembre de 2016


COM ELABORAR UN PASTÍS DE XOCOLATA

Amb aquest exemple volem demostrar que les matemàtiques es troven a la nostra vida cotidiana.
Per preparar un simple pastís de xocolata per un esdeveniment familiar hem de seguir, pas a pas, la recepta amb els ingredients  amb pes específic perque resulti bé i bo.


Ingredients per a 6 racions del Pastís de xocolata:
·          125 Grams de Mantega
·          150 Grams de Sucre
·          3 Unitats d’Ous
·          100 Grams de Farina de força
·          30 Grams de Cacao en pols
·          6 Grams de Llevadura
·          25 Grams de Maicena
·          75 Grams de Llavors de xocolata
·          1 Pessic de sal
·          
Instruccions | 1 hora 30 minuts

1-  Per començar amb la preparació del nostre pastís de xocolata primer haurem de batre la mantega fins obtener una crema suau. Ha d’estar a temperatura ambient.


    2-   Afegim el sucre i seguim batint. Després els ous, un a un.


     3-A continuació s’afageigen els ingredients secs tamisats perque no es facin grumolls: el cacao en pols, la farina, la maicena, la llevadura i la sal.



 4-Batim fins aconseguir una massa uniforme i homogènia, però just abans d’acabar d’integrar la farina per complert, afagim les llavors de xocolata, aixó ho fem amb la intenció de que els trossos quedin repartits per tot el pastís i no es quedin al fons.

  
 5- quan estigui la massa llesta, es el momentode ficar-ho al forn, previament calent, a 180ºC durant 45 minuts.


 6-Per cubrir el pastís amb la crema  pots ajudar-te d’una espátula i deixar el pastís de xocolata llis o afegir alguna decoració al teu gust.


Como pots veure, fer un pastís de xocolata pot ser molt sencill, només necessites tenir totes les mesures correctes i una mica d’imaginació.


ELENA GONZÁLEZ

1 comentario: